A Travellerspoint blog

Det mexicanske bryllup - Part tres

Vejbump, mere bryllup, Mazatlan -> Guadalajara

sunny 27 °C

Mexicanerne har kastet sig over vejbump. Når man ser hvordan de kører kan man naturligvis godt forstå det, men som så meget andet i Mexico (og sydamerika for den sags skyld) så virker det som en lappeløsning, et hurtigt fiks og noget der ikke er helt gennemtænkt. For deres bump er ikke nydelige sinuskurver eller sindrige heller der skal få bilisten til at sænke farten. Nej, her har de fået et godt tilbud på gule metal halvkugler, ca. 15 cm høje, og dem placerer de overalt hvor de føler at der er behov for det... og det er åbenbart mange steder. Det svarer lidt til at køre over en kantsten og i stedet for at sænke farten skal man nærmest stoppe op og så køre forsigtigt over i 1. gear. Og håbe at ens ophæng holder.
Tit bliver disse "fartfælder" placeret uden nogen form for advarsel, ofte placeres de før et sving på en landevej og andre gange virker det som om det er den nærliggende vejbod der selv har lagt en stopklods for at generere ekstra handel. Der går nok 10-15 år før de undersøger markedet for vejbump nærmere og opdager at det kan gøres lidt mere intelligent.

Nåh, men brylluppet var endnu ikke helt overstået.
Efter 3 timers søvn fik jeg sagt farvel til drengene der havde 10 timers kørsel tilbage til Hermosillo og gik så hen til efterbrylluppet. Mere mad, mindre whiskey, ingen dans. Men meget hyggeligt og en god mulighed for at snakke med familien Maldonado.
Fik om eftermiddagen et lift af Javier Oroz og hans kone Daniela til Guadalajara og præsterede da også lidt hyggelig samtale den første halvdel af turen, men gik ud som et lys de sidste par timer. De havde ikke plads til mig i deres nydelige (og ekstremt julepyntede lejlighed), men de var heller ikke meget for at lade mig tage en taxa ind til centrum og finde et billigt hotel. Til sidst nappede jeg dog en taxa og blev kørt til et fornuftigt hotel der lå lige ved siden af et bøssediskotek. Til lyden af dunkende festmusik faldt jeg i søvn næsten øjeblikkeligt.

Har netop læst om IT Factory og ærgrer mig naturligvis over at vi ikke i Dormicor fandt på denne glimrende leasingkarussel. Undrer mig samtidig over hvorfor Hr. Bagge valgte USA som sit mål og ikke i stedet dette glimrende land lidt længere sydpå. Er netop nået til San Miguel de Allende; en dejlig by fyldt med amerikanere og andet godtfolk der nyder det dejlige klima i det centrale Mexicos bjerge. Her skal nok også være et par nyrige vesterlændinge med lyssky penge der har brug for et sted at nyde deres otium.

Posted by lyster 17:42 Archived in Mexico Tagged luxury_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint